Αθλητισμός

Αλλαγές στο Champions League

Αλλαγές στο Champions League

Το Champions League που γνωρίζουμε θα πρέπει να ξεχαστεί από τη σεζόν 2018 έως το 2021.

Οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν από την UEFA για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης μπορούν να χαρακτηριστούν κοσμογονικές, καθώς ο τρόπος διεξαγωγής της θα συνεχίσει να υφίσταται με την τρέχουσα μορφή του ώς την επόμενη σεζόν (2017-18).

Από κει και πέρα και συγκεκριμένα από την περίοδο 2018/19 αλλάζουν τα πάντα και γίνεται εξαιρετικά δύσκολη η πρόκριση στους ομίλους, για τους πρωταθλητές των μικρών και μεσαίων -με βαση το UEFA ranking- εθνικών ομοσπονδιών, στις οποίες ασφαλώς ανήκει και η Ελλάδα.

Επίσης, μία από τις πιο σημαντικές αλλαγές αφορά και την ώρα διεξαγωγής των αγώνων. Εδώ και 10ετίες η ώρα που ήταν συνυφασμένη με το Champions League ήταν στις 21:45, κάτι που δεν θα συνεχίσει αφού η εκτελεστική επιτροπή της UEFA κατά τη συνεδρίασή της στη Νιόν αποφάσισε από τους οκτώ αγώνες της ημέρας οι έξι να αρχίζουν στις 22:00 και οι δύο στις 20:00 (πάντα σε ώρες Ελλάδας).

Θεσμοθετείτε, επίσης, ειδικός προκριματικός γύρος για το Europa League στον οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι πρωταθλητές που θα αποκλείονται από τους ομίλους του Champions League, ώστε όλες οι ομάδες που κατέκτησαν τα εθνικά τους πρωταθλήματα να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στην Ευρώπη.

Από το 2018 και εφεξής στον συντελεστή των ομάδων παύει να προστίθεται ο συντελεστής της χώρας, ώστε να μην ευνοούνται οι σύλλογοι που προέρχονται από τα μεγάλα πρωταθλήματα.

Στους ειδικούς συντελεστές που θα χρησιμοποιούνται κυρίως για τον καθορισμό της κατανομής χρημάτων (market poοl ή ο,τιδήποτε σχετικό) θα προσμετρώνται τόσο η πορεία του συλλόγου στην Ευρώπη σε βάθος δεκαετίας, όσο και οι τίτλοι που έχει κατακτήσει. Περισσότερους πόντους δίνει το Champions League και το κύπελλο πρωταθλητριών, λιγότερους το Europa League-Κυπελλο UEFA ή ακόμα και το Κύπελλο Κυπελλούχων.

Gui

December 10th, 2016

No comments