Υγεία & Διατροφή

Δύο μυστικά που δεν γνωρίζετε για το λεμόνι

Δύο μυστικά που δεν γνωρίζετε για το λεμόνι

Πολλοί χρησιμοποιούν ένα λεμόνι στο πρωινό τους με ζεστό νερό και μέλι για καλή ισορροπία του οργανισμού . Άλλοι στύβουν μισό λεμόνι σ ένα ποτήρι νερό και το πίνουν πιστεύοντας ότι συμβάλλει στην χώνεψη. Υπάρχουν όμως χρήσεις του λεμονιού που μπορούν να βοηθήσουν τον οργανισμό μας και εξ  αποστάσεως!

Έχει διαπιστωθεί για παράδειγμα ότι το λεμόνι είναι το καλύτερο αποσμητικό χώρου. Πάρτε 2-3 λεμόνια κόψτε τα μέσα σ ένα πιάτο και βάλτε τα στην κρεβατοκάμαρά σας. Σε λίγες ώρες το δωμάτιο θα μυρίζει… λεμονοφρεσκάδα. Εκτός αυτού έχει παρατηρηθεί ότι το λεμόνι φιλτράρει τις άσχημες μυρωδιές κι όχι μόνο τις  σκεπάζει. Επίσης βοηθάει στην αναπνοή .Το ξύπνημα θα είναι πιο ευχάριστο. θα νοιώσετε ευεξία, αναζωογονημένοι, με περισσότερη ενέργεια.

Υπάρχει πάντως κι ένας άλλος τρόπος χρήσης των λεμονιών αντί αυτού της λεμονόκουπας που συνήθως μαραίνεται στην φρουτιέρα της κουζίνας περιμένοντας την επόμενη χρήση. Πλένετε καλά, κόβετε-με την φλούδα-  φέτες το λεμόνι και τις βάζετε στην κατάψυξη. Κρατάει όλα τα συστατικά ακόμη και την πολύτιμη  λιμονίνη, η οποία έχει αποδειχτεί ότι προστατεύει από την στεφανιαία νόσο και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης. Χρησιμοποιείται τις φέτες όπως σας χρειάζονται στο φαγητό ή στα ποτά

Gui

November 20th, 2016

No comments