Μουσική

George Michael

George Michael

Πουλήθηκε η συλλογή τέχνης του. Η συλλογή τέχνης του George Michael, στην οποία συμπεριλαμβάνονται πολλά έργα σύγχρονων Βρετανών καλλιτεχνών, όπως ο Damien Hirst και η Tracey Emin, πουλήθκε σε δημοπρασία για 11,3 εκατομμύρια λίρες. Η δημοπρασία που διοργάνωσε ο οίκος Christie’s έγινε με στόχο να ενισχυθούν οικονομικά μια σειρά φιλανθρωπικών οργανώσεων που στήριζε ο Michael.

Ο Βρετανός μουσικός, ο οποίος πέθανε τον Δεκέμβριο του 2016, ήταν μεγάλος συλλέκτης έργων τέχνης και είχε συγκεντρώσει πολλά έργα σύγχρονων καλλιτεχνών. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του οίκου δημοπρασιών, ο πολυαγαπημένος μουσικός απέκτησε πολλά από τα έργα της συλλογής του από το 2004 έως το 2009. Το πρώτο «μεγάλο» έργο ήταν ο πίνακας «Songbird» που φιλοτέχνησε η Bridget Riley το 1982 και το οποίο πουλήθηκε για 791.250 λίρες.

Στην ίδια δημοπρασία πουλήθηκαν επίσης ο «Saint Sebastian, Exquisite Pain» και «The Imcomplete Truth» του Damien Hirst για 875.205 και 911.250 λίρες αντίστοιχα. Το πρώτο έργο αναπαριστά τον μαρτυρικό θάνατο του Αγίου με έναν ταύρο σε φορμαλδεΰδη, ενώ το δεύτερο έχει ένα περιστέρι σε φορμαλδεΰδη.

Ο Michael είχε αποκτήσει επίσης τρία έργα ου Michael Craig-Martin τα οποία αναφέρονταν στη σύλληψη του μουσικού για ανάρμοστη συμπεριφορά σε δημόσιες τουαλέτες το 1998, τα οποία πουλήθηκαν συνολικά για 277,500 λίρες.

Gui

March 28th, 2019

No comments