Τέχνη & Πολιτισμός

Εκδήλωση για τον Καζαντζάκη

Εκδήλωση για τον Καζαντζάκη

Η πολιτιστική ομάδα του παραρτήματος Μακεδονίας Θράκης του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών σας προσκαλεί την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 στις 21:30 στο Ανοιχτό Θέατρο Κήπου των Εποχών στην παραλία Θεσσαλονίκης στην εκδήλωση που διοργανώθηκε με αφορμή την συμπλήρωση 60 χρόνων από το θάνατο του ασυμβίβαστου διανοητή Νίκου Καζαντζάκη. Το κείμενο και την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει ο κ. Κωτόπουλος Τριαντάφυλλος ο οποίος είναι ο υπεύθυνος του Τμήματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Δημιουργικής Γραφής του Πανεπιστημίου  Δυτικής Μακεδονίας.
Λίγα λόγια για την ομάδα
Η πολιτιστική ομάδα του παραρτήματος Μακεδονίας Θράκης του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών, ξεκίνησε το 2005 με σκοπό να αποτελέσει ένα μέσο έκφρασης των πολιτιστικών και καλλιτεχνικών ενδιαφερόντων των μελών του συλλόγου.
Με όλη αυτή την προσπάθεια η ομάδα δίνει στην κοινωνία όχι μόνο ένα καλλιτεχνικό στίγμα αλλά κυρίως το μήνυμα ότι τα άτομα με κινητική αναπηρία συμμετέχουν, δημιουργούν και εκφράζονται με μια δυναμική που έχει ξεφύγει πια από τα όρια που βάζει η αναπηρία τους.
Πρέπει να σημειωθεί ότι όλα τα μέλη της ομάδας όπως και όλοι οι φίλοι που την πλαισιώνουν ασχολούνται εθελοντικά και αφιλοκερδώς και με το μεράκι τους, τις γνώσεις τους και την φαντασία τους συμβάλουν στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων – παρουσιάσεων.
KAZANTZAKHS PROSKLHSH
Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά :
Γιώργος Αυγουστίδης
Πέτρος Βαρσαμής
Χαράλαμπος Καλομοίρης
Γιώργος Μωραΐτης
Στέλλα Πέρπερα
Ορχιδέα Τσέκα
Μαρία Φωτιάδου
Κείμενα – Επιμέλεια
Τριαντάφυλλος Η. Κωτόπουλος
Ακούγονται αποσπάσματα από τα έργα :
Το βιβλίο της Ελένης
Καπετάν Μιχάλης
Οι Αδερφοφάδες
Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά
Πρόλογος Καπετάν Μιχάλη
http://www.stellasview.gr

 

anti

June 20th, 2017

No comments