Υγεία & Διατροφή

Τι κάνουν όσοι δεν έχουν ποτέ άγχος

Τι κάνουν όσοι δεν έχουν ποτέ άγχος

1. Κάνουν διαλείμματα
Όταν αναγνωρίζουν πως έχουν φτάσει στο “αμήν”, επιτρέπουν στους εαυτούς τους να κάνουν ένα βήμα πίσω και να πάρουν μια ανάσα. Μια παύση εκείνη τη στιγμή θα σου δώσει καλύτερα αποτελέσματα μακροπρόθεσμα.

2. Δεν ασχολούνται με μικρά προβλήματα
Κοιτούν το δάσος και όχι το δέντρο. Αλήθεια, πόση σημασία θα έχει σε μερικούς μήνες αυτό για το οποίο τώρα δεν κοιμάσαι τα βράδια; Σκέψου λογικά και εστίασε σε όσα είναι, πράγματι, σοβαρά.

3. Φροντίζουν τους εαυτούς τους
Αντιλαμβάνονται 100% πως είναι πολύ σημαντικό, τόσο για τη πνευματική όσο και για τη σωματική υγεία τους, να έχουν ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό τους. Και μόνο. Αυτό σημαίνει πως βρίσκουν χρόνο να χαλαρώσουν και να πουν “όχι” σε σχέδια, όταν αυτό είναι απαραίτητο. Και όχι, αυτό δεν είναι εγωιστικό.

4. Παραμένουν οργανωμένοι

Η οργάνωση σώζει… ζωές και όταν το πρόγραμμα είναι βαρύ και οι ευθύνες πολλές, είναι σημαντικό να ξέρεις ποιες είναι οι προτεραιότητες σου.

5. Έχουν το safe place τους

Αυτή είναι η πιο σημαντική συνήθεια. Οι άνθρωποι που διαχειρίζονται περίφημα το άγχος τους δε θα τα κατάφερναν χωρίς λίγη βοήθεια. Η άσκηση, μια δημιουργική απασχόληση ή κάποια άλλη δραστηριότητα που τους αποσπά την προσοχή και τους ανανεώνει θεωρείται must.

πηγή:shape.gr

Gui

October 14th, 2017

No comments